Stalno otvoren poziv

Rubrika Zentoteka integralni je deo Zent časopisa. Obzirom da će štampana tematska izdanja časopisa izlaziti dva puta godišnje, rubrika je zamišljena kao prostor u okviru koga će se redovno objavljivati eseji, kritike, analize, prikazi, prevodi, intervjui, ali i proza, poezija, i vizuelni radovi.

Zentoteka je u stalnoj potrazi za objavljenim i neobjavljenim radovima iz domena društvene teorije, politike, filozofije, arhitekture, tehnologije, kulture i umetnosti. Sve teme, ideje i oblici izražavanja su dobrodošli ukoliko su na liniji progresivnog kritičnog promišljanja stvarnosti i ukoliko su situirani na bilo kojoj od mnoštva instanci koje za okvir uzimaju ljudsku emancipaciju i težnju za izgradnjom slobodarskog, solidarnog i besklasnog društva, ili ukratko Smrt Fašizmu, Sloboda Narodu!

Zent ne veruje u objektivnost, neutralnost i apolitičnost

Zent ne postavlja granice, već ih ispituje

Zent je izvan žanrovskih ograničenja i postojećih uređenja

Zent je za svakoga i za sve

Tekstovi pisani u esejističkog formi ne bi trebalo da sadrže više od 3000 reči, poželjno je takođe da imaju što manje fusnota i referenci. Tekstovi mogu biti napisani na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku.

Šaljite nam svoje tekstove, radove i/ili ideje na zentmagazine@gmail.com

Radujemo se budućoj saradnji!